Joulukuun blogitekstissä muistelemme kulunutta vuotta ja suuntaamme ajatukset kohti joulua ja vaihtuvaa vuotta

Annika

Onpas ollut vuosi! Viime vuonna tähän aikaan ei olisi voinut edes kuvitella, että mitä on edessä vuonna 2020 ja onneksi niin, sillä tuskin tästä olisi puserrettu kohtuullisen eheää vuotta, jos olisimme tienneet mitä tuleman pitää. Vuosi on ollut monella tapaa raskasvetoinen, mutta kuten edellä mainitsin, kaikesta huolimatta kohtuullisen eheä. Siitä kiitos kuuluu tärkeille työntekijöilleni Lauralle, Hannelelle, Marille sekä Sadulle. Olemme hienosti mukautuneet sekä sopeutuneet nopeisiin muutoksiin ja pystyneet tsemppaamaan itsemme ja toisemme läpi haastavien hetkien. Ihanaa omistaa tällainen joukko sitoutunutta ja motivoitunutta väkeä. Olen kiitollinen.

Tässä kohtaa vuotta on jo ns. takki aika tyhjä. Vielä hetki tehdään töitä ennen joulua. Meillä väki rauhoittuu joulun aikana todellakin ansaittuun vapaan viettoon, toiset vähän pidemmäksikin aikaa kuin vain joulun pyhiksi. Uusi vuosi tekee tuloaan ja meillä on taas paljon ajatuksia ja ideoita mielessämme, mutta annetaan niiden hautua nyt hetki, sillä on aika rauhoittua, nauttia siitä mitä meillä on, kerätä voimia uuteen alkavaan vuoteen. Hyvää, rauhallista ja rentouttavaa joulua!

Mari
Olen aina ollut jouluihminen, ja nautin joulun tunnelmoimisesta. Joulukoristeet laitan esille kalenterin vaihtuessa joulukuulle, ja samalla alkaa kynttilöiden polttaminen ja lämpimän glögin nauttiminen iltateen sijasta. Tämä on nyt toinen joulu jonka vietän Eurassa, ja täytyy tunnustaa että näillä seuduilla tunnelmaan pääseminen on pohjoisen kasvatille melkoisen haastavaa. Olen tottunut siihen että joulua odotellessa ulkona on lunta kinoksina, ja pakkanen pistelee poskia. Nyt ikkunan takana näkyy vihreää nurmea ja jalassa on talvikenkien sijasta kumisaappaat. 
Mutta, kuluneen vuoden paineiden ja epävarmuuden jälkeen ainakin yksi on varmaa; joulu tulee, ja vuosi vaihtuu, oli sitten sää tai olosuhteet mitkä tahansa! Loppujen lopuksi joulua ei tee luminen maisema tai kasa lahjoja, vaan yhteinen aika läheisten kanssa, muutaman päivän viettäminen ilman aikatauluja, ja tunne kun saat henkisesti huokaista syvään ja antaa mielen levätä. Toivotan kaikille rentouttavaa ja kotoisaa joulua, ja nyt jos koskaan voidaan toivottaa Parempaa seuraavaa vuotta!
Hannele

Vuosi 2020 alkaa olla lopuillaan ja kaikki varmasti huokaisevat helpotuksesta odottaen parempaa tulevaa vuotta. Itselläni ei jäänyt vuodesta niin negatiivinen tunne kuin keväällä ajattelin. Siitä selvittiin ja selvitään vielä ensi vuodestakin. Huhtikuussa olimme helpottuneita, kun koronarajoitteet osuivat kevääseen eikä marrasjoulukuun pimeään jaksoon. Nyt kuitenkin sekin on koettu ja itse olen tykännyt siitä, kuinka tänä vuonna on pystynyt hiljentymään kotiin. Ei ole tullut juostua kaupoissa kuin viimeistä päivää. Kotona on saanut rauhassa laittaa paikkoja kuntoon joulua varten ja laitoimme joulukuusenkin jo itsenäisyyspäivänä seuraksemme.

Ennen joulua aion vielä leipoa monena päivänä kodin tuoksuvaksi ja sen jälkeen pestä uunin jouluruokia varten. Mikäli vettä sataa aattoon asti, ei haittaa, vaikka matot jäisivät tuulettamatta, helpommalla vain pääsee. Verhotkin saa laitettua kiinni, jos mustajoulu ahdistaa. Eletään tilanteiden mukaan ja nautitaan tunnelmasta ja ruuasta, läheisiin voi pitää yhteyttä etänä, sehän on tässä vuoden aikana tullut tutuksi. Joulun jälkeen töihin taas uudella sykkeellä ja odottamaan innolla vuotta 2021.

 Ihanaa ja kotoisaa joulunaikaa kaikille!

Laura

Vuosi 2020 on loppusuoralla ja pian saa rauhoittua joulun viettoon. Vuosi on kulunut aivan käsittämättömän nopeasti, joten nyt onkin hyvä hetki ottaa rennommin ja keskittyä positiivisiin asioihin tämän koronamylläkän keskellä. Jouluna aion viettää laatuaikaa hyvästä ruoasta ja ulkoilusta nauttien. Rauhallista joulua!

Satu

Joulu kolkuttelee ovella ja vuosi lähenee loppuaan. Onkin sitten ollut oikeen aikamoinen vuosi, kerrrassaan erilainen ja kuormittava monelta kantilta. Syksyn harmauden keskellä asuinpaikkakunta vaihtui ja sen myötä hetkellisesti elämäkin tietysti haki uusia raiteitaan. Työt sentään ovat olleet ennallaan ja kalenterit ovatkin täyttyneet sitä mukaan mitä aikoja auki saa! Nyt onkin siis ihanaa hetkeksi hengähtää joulun viettoon läheisten ja rakkaiden kesken! Kiukaisissa vielä alkuvuodesta tammi-helmikuu jatkuu yhdellä päivällä viikosta, ja Eurassa loput. Maaliskuussa tällä tietoa palataan vanhaan ns.”normaaliin” aikatauluun. 

Mukavaa ja rentouttavaa joulunaikaa! Nähdään taas ensi vuonna hieronnan merkeissä 🙂

Rauhallista ja tunnelmallista joulun aikaa, ja parempaa seuraavaa vuotta toivottaa,

FysioTähden tontut